Fördelar

Proteinbar – varje dag

proteinbar varje dagEn proteinbar kan konsumeras för att bibehålla en sund livsstil, både om du vill gå upp i vikt eller om du vill gå ner i vikt. Det nödvändigt att få i sig tillräckligt av alla essentiella aminosyror (9 stycken) och mycket protein i sin dagliga kost. Alla dessa essentiella aminosyror som vår kropp inte kan producera måste vi förse dem i kroppen, till exempel via en proteinbar.

Vanligtvis är en proteinbar proppfull av vitaminer, mineraler och såklart protein, som tillsammans kan ge den näring som kroppen behöver med en mindre mängd kalorier. De kan lätt tillfredsställa omedelbara hunger och förse kroppen med bränsle som du behöver för att ta sig igenom dagen på bästa sätt.

Dessa barer är inriktad mot att tanka kroppen med den energi som du behöver för att upprätthålla normala dagliga aktiviteter. Om du försöker gå ner i vikt genom att hoppa över en måltid så kommer kroppen automatiskt att bromsa ämnesomsättningen. Om du istället för att hoppa över måltiden helt tar en proteinbar så kommer kroppen att behålla sin metabolism.

Proteinbar för alla

Kroppsbyggare och idrottare kan gynnas av proteinbars efter ett ansträngande träningspass för att ersätta det protein som förlorades under träningen. Även fast du varken är kroppsbyggare eller håller på med idrott kan du behöva extra protein ibland. Protein är byggstenen i muskelvävnad och är helt avgörande för att kroppen ska fungera bra. En bar kan hjälpa kroppen att läka efter en ansträngande träningspass och påskynda återhämtning det vill säga byggandet av muskelvävnad. Dessa fungerar som ett kosttillskott  för att säkerställa att kroppen hålls i rätt fas och bibehåller tillräckligt med protein i kroppen. Det kan också användas som en idrottsman när det inte finns tid för en måltid efter ett träningspass för att åter bränsle kroppen.

Många smaker och sammansättningar

Proteinsbars kan köpas i många olika smaker och med olika innehåll. Det finns knapriga proteinbars, mättande proteinbars osv. Det finns en bar för varje smak var så säker, det gäller bara att hitta just din favorit.

Proteinbars kan som sagt användas för alla olika sorts syften. Ett par proteinbarer kan förutom den regelbundna kosten hjälpa dig att gå upp i vikt. De som är inriktade mot viktökning är oftast gjort med vassleprotein. Vassleprotein är populärt vid bulk (då du vill gå upp). Vill du istället gå ner använder du proteinbars som ett substitut istället för en av dagens måltider.

En proteinbar är ett bra alternativ istället för allt småätande och den ger fort bränsle till kroppen och håller din ämnesomsättning uppe. Proteinbars kan köpas från cirka 10 kronor upp till 40 kronor för en stor bar. Dom stora sidorna som svensktkosttillskott och gymgrossisten brukar erbjuda bra pris om du köper en låda med runt 20 bars.

 

Proteinbars hjälper dig

Har du mycket att göra? Arbete, familj, skola – du är upptagen helt enkelt. Det kan betyda att du inte alltid har tid att laga till livsmedel som är så proteinrika. När du är på språng eller då du återhämtar sig från en tuff träning, kan proteinbars vara fördelaktigt. Som du vet vid det här laget är inte alla proteinbars skapade lika. Att veta hur man väljer rätt kan hjälpa dig nå fördelarna du vill åt.

Pre-Workout Boost

När du ska ta dig igenom en tuff träning så behöver kroppen protein för att bygga upp skadade muskelfibrer. Proteinbarer kan ge dessa näringsämnen, plus att de också har lite extra kolhydrater för att ge energi för att ta dig genom din träning. Det är att rekommenderar att äta en eller ett par proteinbars som en pre-workout mellanmål för att ge kroppen bränsle som tar dig genom din träning och förhindra att ditt blodsocker faller, så du kan prestera så bra som möjligt.

Ersätt en måltid

Ditt arbete kanske kräver att du tar en väldigt kort lunch? Eller du kanske inte helt enkelt inte har tid att ta något till frukost? Då kan proteinbars fungera som en snabb och bekväm metod för att ersätta en måltid. Att välja en proteinbar framför dålig snabbmat kan hjälpa dig att uppfylla ditt dagliga kaloribehov och förhindra dippar i blodsockret. Dessutom kan en proteinbar som måltidsersättning hjälpa dig att kontrollera dina kalorier och samtidigt ge dig den näring och energi som du behöver.

Paketerbara, bärbara och goda proteinbars

Proteinbars är lätt att stoppa ner i din handväska eller gymväska för ett mellanmål på språng. Eftersom proteinbars äts som de är och inte kräver varken kylning eller uppvärmning, kan du äta dem nästan var som helst. Som en extra fördel, smakar många barer riktigt bra. Från införliva torkad frukt och nötter till högkvalitativa pulver av vassleprotein så finns proteinbarer i en mängd olika val för att tillfredsställa din smak.

hem 1

 

Comments are closed.