Så väljer du

Vilken proteinbar ska jag välja

blå pilAtt vilja rätt proteinbars är inte lätt och därför har jag skapat den här sidan, för att dela med mig av mina tips i valet av proteinbars. Det finns så många olika proteinbarer ute på marknaden, en marknad som är enorm med valmöjligheter och en marknad som växer varje dag. Inte undra på att dessa barer blir allt mer populära för varje dag, tänk på alla fördelar. Att kolla etiketterna på olika proteinbarer kan vara tidskrävande och förvirrande. Olika barer är inriktade på olika sorts träning som du kan läsa om på topplistan. Det första du ska fråga dig är vad du är ute efter. Om du vill hålla ett lågt kaloriintag är det en dietbar du efterfrågar. Vill du bygga muskelmassa på gymmet ska du välja en ren proteinbar eller en gainerbar med mycket kalorier och så vidare.

Så hur är smaken? Bara för att ett proteinbar har de rätta innehållet på etiketten betyder inte det att du kommer att gilla den. Det kan ta ett par köp innan du hittar rätt. Vi har provat alla proteinbars på topplistan så vi kan dela med oss av de vi har funnit vara de godaste proteinbarerna, i kombination med innehåll.

Varför proteinbars

Proteinbarer är ett perfekt mellanmål på grund av proteinet och kolhydrater. Det finns många naturlig barer som faktiskt är riktigt bra. Protein har de näringsämnen som behövs för att få dig att känna dig fylligare längre och ta dig igenom dagen. Medan till exembel en chokladkaka gör så att blodsockret åker i topp, bara för att ett litet tag senare ta blodsockernivån ännu längre än det var innan. En proteinbar jämnar ut blodsockret och hjälper dig att känna dig stark och självsäker, kunna tänka klarare och kunna få fler saker gjorda.

Svaret på trötthetsgåtan är att aldrig gå utan ett mellanmål. När vi blir hungriga mitt på dagen är det för att vi behöver mer bränsle för att hålla oss igång. Vi behöver fylla på det bränslet och ladda våra batterier så att vi kan fortsätta dagen. Då kan vi må bra och orka göra det vi måste och vill.

Proteinbars kan hjälpa dig att gå upp i vikt. Då ska du lägga  till ett par bars mellan dina regelbundna måltider, uran att dra ner på kalorierna från dina måltider. Vill du gå ner i vikt fungerar en bar som en aptitdämpare samtidigt som du får i dig lite kalorier och andra nyttiga näringsämnen som behövs för att din kropp ska må bra.

Så nästa gång du är sötsugen försök att glömma sockrat godis, fika och läsk. Ta istället något som gör dig gott, och samtidigt är gott. Ta en proteinbar!

Tips innan köp av proteinbars

1. Kaloriförbrukningen: Innan du väljer en produkt är det mycket viktigt att kontrollera kalorinivån speciellt om du går på en lågkalorideit. Du hittar ett brett utbud av totala antalet kalorier i proteinbars så det är bäst att kontrollera innehållet noga.

2. Kolhydrater: Med ett neormt utbud av produkter för lågkolhydratkost som det finns på marknaden skulle det vara en god idé att kontrollera innehållet på kolhydrater också. Detta är viktigt eftersom intaget av för mycket kolhydrater av en person på en viktminskningdiet kan hämma viktminskning.

3Sockeralkohol: Det har funnits ett antal fall där produkter som innehåller sockeralkohol har orsakat muskelkramper, uppblåsthet i magen, diarré och andra symtom. Så det skulle vara en klok idé att kontrollera om sådana allergiska reaktioner finns innan konsumtion.

4. Blick på de ingående ingredienserna: Alla ingredienser som används för att göra proteinbars måste också verifieras som ett fåtal skulle kunna vara skadligt för din hälsa. Några av dessa inkluderar artificiella sötningsmedel, hög majssirap, och onosodium glutamat.

5. Fetthalt: Halterna av mättade eller transfetter bör kollas innan du köper proteinbars. Det rekommenderas att gå för proteinbars med låga halter av sådana fetter, eftersom dessa kan vara ohälsosamt. Produkter med dietfettkällor är det bästa alternativet och också perfekt för att uppnå viktminskning.

 

Tre huvudskäl för att välja en proteinbar

  • Proteinbar för fettreducering – Att välja en kalorisnål och fettsnål proteinbar som hjälper till att ta bort fett från kroppen och även hjälper dem ha koll på vikten. Det är dock viktigt att notera att permanent långsiktig viktminskning är ofta ett resultat av en kombination av kost och motion.
  • Proteinbar för muskler – Människor som vill bygga muskler föredrar en proteinbar som kommer med låg sockerhalt, låg fetthalt, lågt kaloriinnehåll och den rikaste mängden protein. Proteinet kommer hjälpa dom att reparera de muskelfibrer som gått sönder under träning och göra kroppen redo för nästa pass på gymmet.
  • Proteinbar som måltidsersättning – Människor som tränar väldigt seriöst ska helst äta upp till hela 6 måltider under en dag, och det är för de flesta en svår uppgift. Så då kan det vara idé att ta en proteinbar som måltidsersättning ett par gånger om dagen.

Vill du läsa olika artiklar om proteinbars kolla in på bodybuilding.com.

hem 1

 

Comments are closed.